Presentada la 27a edició

La CabrerèsBTT consolida el seu camí cap a una prova responsable.

Dijous 11 d’abril s’ha presentat la 27a edició de la CabrerèsBTTa la Sala de Bàscules de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, a Barcelona.
A l’acte hi han assistit  el director general del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, l’assessor d’esports de la Diputació de Barcelona, Jordi Torrents, i la seleccionadora catalana de BTT Anna Villar.

La novetat més destacada per aquesta edició és el nou emplaçament de la prova, que es trasllada a la zona de La Pollancreda, un espai natural a la zona esportiva. El canvi, impulsat per la reforma del camp de futbol, es valora com a molt positiu per part de la direcció de la prova, que considera la nova localització un espai molt més en consonància amb l’esdeveniment.

El director de la prova i alcalde de l’Esquirol va posar de manifest la importància de treballar per fer que la CabrerèsBTT sigui no només un èxit de participació i organitzatiu, sinó també un èxit quant a responsabilitat amb l’entorn natural i de consciència social.
En aquest sentit Montanyà va posar especial atenció en les múltiples accions que s’estan duent a terme i que inclouen la reducció del nombre de participants, de 3.000 a 2.000, la col·laboració amb associacions locals i nacionals que treballen per la conservació del medi natural, és el cas de Paisatges Vius, i amb entitats que vetllen per la qualitat de vida de les persones, en són un clar exemple ADFO, Bicicletas Sin Fronteras, Associació IRAI.

Ha set l’acte un bon moment per presentar el resultat de l’estudi d’impacte econòmic realitzat per la Diputació de Barcelona, el qual posa de manifest que la decisió de reduir el nombre de participants no es va veure reflectit en l’impacte econòmic que la prova suposa sobre el territori, essent aquest de 403.342,21€.

El moment més esperat de l’acte ha estat la presentació del recorregut. La ruta de la CabrerèsBTT varia edició rere edició, i no es fa pública fins al dia de la presentació a fi de preservar el descans i la intimitat dels veïns residents a la zona per on transcórrer la prova. És aquesta mateixa voluntat de respecte la que empeny a la direcció de la prova a no compartir cap mena de mapa gps o track del recorregut.

Com ja és costum, la CabrerèsBTT es presenta en dues modalitats: La ruta llarga amb un total de 62 quilpometres i 1.900m de desnivell positiu, i la ruta curta 38 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell.
La presentació del recorregut ha estat un bon moment perquè el grup ARDA fes una intervenció per donar consells de precaució i seguretat en proves esportives, donant als assistents una guia breu i concisa sobre com detectar i avaluar possibles riscos, i com actuar en cas d’accident.

Els assistents a la presentació han pogut veure el mallot commemoratiu de la 27a edició, fruit del concurs de disseny de mallots que s’ha celebrat enguany per primer cop, i en el que van participar més de 25 dissenys.

L’alcalde de l’Esquirol i director esportiu de la prova, Alex Montanyà ha conclòs els parlaments no sense recordar abans l’extens programa d’activitats que acompanyen la CabrerèsBTT, com el Fòrum CabrerèsBTT amb especialistes del BTT, la MiniCabrerèsBTT i moltes d’altres.