Paisatges vius

ambiental

La CabrerèsBTT és un esdeveniment esportiu de primer magnitud i com a tal suposa un benefici positiu sobre l’entorn que la gent del territori valora molt positivament. No obstant també suposa un impacte negatiu sobre l’entorn tal com desgast del territori, dispersió del bestiar, molèsties a la fauna salvatge, etc.

Per contrarestar aquest impacte es va crear el Document de compromís per la conservació del Cabrerès que estipula entre d’altres que un percentatge de les inscripcions es destini a mesures per a la conservació del territori.

Des del 2014 es manté un acord amb l’Associació Paisatges Vius que té com a objectiu fer compatible la conservació activa dels valors naturals del Collsacabra amb les activitats socioeconòmiques dels seus habitants.

ADFO

social

ADFO (Associació de Disminuits Físics Osona) és una entitat de caràcter social sense ànim de lucre i d’utilitat pública a la comarca d’Osona. Treballa per a la integració universal de les persones amb discapacitat física en els diferents àmbits socials: familiar i d’amistats, laboral, formació, oci i lleure, esport adaptat i cultura. A través del suport a les persones i a les famílies per millorar la qualitat de vida; de l’assessorament a ajuntaments, institucions i empreses per aconseguir una accessibilitat plena; i de la sensibilització i conscienciació de la població envers el món de les discapacitats físiques.

Aquesta entitat és la responsable de preparar les “Bye Bye Bag”, més de 2000 unitats que preparen amb professionalitat des de fa moltes edicions.

adfo.cat

Associació Irai

humà

L’Associació Irai vol contribuir a construir una societat inclusiva i alhora col·laborar i promoure projectes d’investigació per a la recerca i tractament de la deficiència d’AADC, ja que sense finançament privat no s’investigaria.

L’Associació recapta fons per destinar-los a aquestes tasques, mitjançant l’organització d’una sèrie d’actes lúdics, formatius, la venda de productes solidaris i la col·laboració de socis que vulguin contribuir perquè aquesta malaltia es continuï investigant.

Treballem amb la Clínica Uner d’Alacant amb qui estem desenvolupant programes per assolir una millora significativa en la qualitat de vida dels nens i nenes diagnosticats amb deficiència d’AADC i col·laborem amb la Fundació AADC Research Trust amb seu a Londres destinant els fons recaptats als projectes d’investigació que es porten a terme a través d’aquesta fundació. Tot això amb l’esperança que algun dia aquesta devastadora malaltia pugui tenir cura.

L’Associació Irai té la seva seu a l’Esquirol.

La CabrerèsBTT creu, com l’Irai, que volar es possible.

associacioirai.org

Osona Contra el Càncer

humà

Osona Contra el Càncer és una associació sense ànim de lucre, fundada a Osona l’abril de 1998 i declarada d’utilitat pública l’any 2018, que té per objectiu ajudar les persones afectades de càncer i el seu entorn més proper. També impulsen la prevenció, la formació i la recerca sobre la malaltia.

osonacontracancer.cat