Els nostres inicis…

La història de la CabrerèsBTT es comença a escriure el mes de juliol de l’any 1993, quan un grup de joves del petit poble de l’Esquirol varen prendre la iniciativa d’organitzar una pedalada popular en bicicleta de muntanya, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’aquesta modalitat esportiva i donar a conèixer la singularitat del paisatge del Collsacabra.

Anys després d’aquella primera experiència, fruit de la inquietud juvenil i d’una decidida admiració per la natura, la CabrerèsBTT s’ha convertit en la prova de bicicleta tot terreny per antonomàsia al nostre país, i és considerada pels coneixedors d’aquest esport com una de les millors concentracions del continent europeu.

En només una dècada, la Plaça Nova de L’Esquirol, va veure com les ganes de fer poble del Grup d’Amics de la Bicicleta de Muntanya convertia el Collsacabra en l’epicentre del ciclisme de muntanya. Davant l’expectació creixent i l’augment exponencial de participants en pocs anys la sortida es va traslladar a la zona esportiva de l’Esquirol.

La CabrerèsBTT és una prova genuïna i indissociable de l’entorn que li fa de marc. Entenem, per tant, que cal consolidar-la i, més encara, fer-la exportable de manera que esdevingui una de les proves populars més prestigioses de tot el món.

La CabrerèsBTT ha aconseguit anar més enllà d’ésser simplement una prova esportiva i s’ha convertit en un punt de trobada de milers d’aficionats, especialistes i professionals del sector, esdevenint una eina de comunicació molt eficaç per donar a conèixer i promocionar qualsevol servei o producte, relacionat o no amb l’esport, als milers i milers de persones que cada any es congreguen entorn de les diferents activitats que es realitzen durant el cap de setmana.

Atès l’èxit que ha assolit la cursa, en els darrers anys s’han introduït una colla de mesures orientades a millorar el funcionament de la CabrerèsBTT, respectant l’esperit originari del grup d’amics que durant tants anys han fet possible que aquesta manifestació esportiva esdevingués un referent obligat pels amants de la bicicleta i de reconegut prestigi internacional.

Any a any

 • 28a CabrerèsBTT 2022

  Més d’un miler de bikers es retroben a la històrica CabrerèsBTT de L’Esquirol que torna amb ganxo i un ambient immillorable després de dos anys suspesa per la pandemia.

   

  L’últim cap de setmana de maig l’Esquirol ha acollit la 28a CabrerèsBTT, la clàssica entre les classiques de les marxes populars en bicicleta de muntanya del país. Les places han estat reduides a un miler d’acord amb el compromís de l’organització de vetllar per una marxa respectuosa amb el medi i la satisfacció dels participants. Havien estat fins a 3.500 participants i amb el nou model de sostenibitat que el territori proposa les places es redueixen. La CabrerèsBTT ha estat des dels seus inicis la clàssica amb btt no competitiva de més renom de la península que s’adapta a les noves circumstàncies i es renova any rera any. Els pobles de l’Esquirol, Cantonigròs, Rupit i Pruit i Tavertet conviden a tothom a través de l’esport a descobrir la Catalunya interior ple de paisatges ferestecs i recondits. Al tractar-se d’una prova no competitiva i popular però si molt exigent degut a la gran varietat de pistes i senders fa que per la majoria de bikers sigui un dia d’esforç on la practica esportiva es tradueix en satisacció compartida.

   

  En aquesta 28ª edició el temps ha acompanyat i la marxa ha viscut el retrobament de molts bikers amb l’Esquirol i els paisatges del Collsacabra. El poble de l’Esquirol tenia ganes de bicicletes i ha acollit aquesta nova edició amb molt d’entusiasme.

  És moment d’oxigenar i recuperar les sensacions perdudes per culpa de la pandèmia. El neguit ha donat pas a les enormes ganes de tothom, organització i participants, perquè poguem de nou disfrutar damunt la bicicleta dels paratges del Collsacabra.

   

  La col.laboració de diferents entitats locals i foranies del poble, l’impagable col.laboració dels centenars de volunatris, el focus sobre l’impacte al territori i l’enorme satisfacció dels participants en cada edició és un titolar que cal tornar a destacar en aquesta edició post pandemia..

   

  Mes de 100 voluntaris han ajudat a que l’organització de la prova sigui un èxit, malgrat les 28 edicions molts dels voluntaris locals, d’Osona i de fora la comarca demanen de ser-hi per compartir una jornada de voluntariat i acompanyar els ciclistes en el seu trajecte fins l’arribada a l’Esquirol. Els tres avituallaments i una botifarrada a l’arribada han ajudat a tots els ciclistes a arribar amb forçes suficients a l’Esquirol i recuperar-les despres de gaudir de la ruta, la llarga de 58 km i la curta de 35. Una ruta exigent que s’enfilava per les cingleres de Tavertet, resseguida la serra de Cabrera, creuava el riu Fornés i passava prop de la Barra de Ferro per arribar a la zona de La Pollancreda de l’Esquirol, punt de sortida i arribada. La 28a edició, coorganitzada per l’Ajuntament de l’Esquirol, Vuitdeu Comunicació i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Fisica de la Generalitat de Catalunya, manté el format d’edicions passades, tot i que enguany es trasllada la botifarrada a l’arribada perquè el desplegament de la infraestructura necessària no afecti les zones de pastura on s’havia fet alternativament any rera any.

   

  L’esdeveniment s’ha iniciat el dissabte amb la participació d’un centenar infants a la Mini CabrerèsBTT. Un altre dels moments àlgids del cap de setmana que es celebra a les 16.00 de la tarda perque els mes petits i petites comencin a tastar que ofereixen els camins del Cabrerès. Les exhibicions de trial, i una área d’exposició comercial s’ha instal·lat al Village de la CabrèresBTT, el centre neuralgic de la prova on hi ha tots els serveis pels participants i acompanyants.

 • 27a CabrerèsBTT 2019

  El divertit recorregut el protagonista de la 27a edició

   

  El terreny fangós i les vistes panoràmiques en un entretingut recorregut han estat els protagonistes de la 27a edició

  Edició en record de Joan Sellés fill de l’Esquirol que ha participat a les vint-i-sis edicions passades.

  La prova s’ha traslladat enguany a la renovada zona de La Pollancreda, un espai natural a la zona esportiva del poble.

   

  La marxa BTT més multitudinària de la península s’ha celebrat diumenge 5 de maig al poble osonenc de l’Esquirol. La data de la prova, que s’ha avançat en motiu de les eleccions municipals, s’ha traslladat enguany a la renovada zona de La Pollancreda. El nou emplaçament representa l’essència de la marxa no competitiva, i és un espai molt apreciat pels veïns.

   

  L’edició ha sigut un homenatge a Joan Sellés, fill de l’Esquirol que va morir diumenge 28 d’abril quan col·laborava en la 25a edició de la BTT Cabrilenca.

   

  La jornada s’iniciava a les 6 del matí amb l’entrega de dorsals per continuar després amb la sortida oberta de 7 a 9 del matí. El recorregut ha estat clarament marcat pel terreny fangós, especialment en la segona part de la ruta.

   

  Ruta amb vistes al pantà de Sau per tothom
  La ruta, canviant en cada edició, és sempre la sorpresa que els participants esperen i que l’organització decideix no compartir per tal de garantir el descans dels veïns. Enguany la primera part de la prova oferia als participants una vista panoràmica del Pantà de Sau i dels cingles de Tavertet. Era aquesta primera part, els primers 15/16 km el terreny més sec del recorregut malgrat les pluges dels últims dies. Ambdós recorreguts comparteixen el primer tram de la prova, fins al tradicional esmorzar que enguany tenia lloc al centre del poble de Cantonigrós.

   

  Les rutes, la curta de 38km i la llarga de 60, es separen just després de l’esmorzar. És aquesta segona part de la ruta la que guia als participants cap a la zona de Cabrera, la part que es veu més afectada per les pluges dels últims dies.

   

  La Pollancreda el nou espai CabrerèsBTT
  La direcció de la CabrerèsBTT va decidir traslladar la prova a la renovada zona de La Pollancreda, al mateix poble. El nou emplaçament és una zona natural a la zona esportiva de l’Esquirol, i representa l’essència de la CabrerèsBTT.

   

  El trasllat del centre neuràlgic, valorat com a molt positiu des de direcció, forma part d’un seguit d’accions per fer la prova més sostenible, i amb més consonància amb l’entorn. En aquesta mateixa línia s’han reduït les inscripcions a 2.000 participants.

   

  Un ampli calendari d’activitats
  Les activitats a la zona esportiva s’iniciaven el dissabte al matí amb la fira comercial, la recollida de dorsals i les inscripcions de la Mini CabrerèsBTT. És aquesta la prova germana de la CabrerèsBTT que convoca a infants i joves de 5 a 16 anys la tarda de dissabte i que presenta tres recorreguts diferents (500m, 5,5km i 11km). Van prendre la sortida un total de 300 participants.

   

  Les activitats continuaven amb el fòrum CabrerèsBTT, un espai on compartir experiències i coneixements i que en aquesta edició va comptar amb la presència de Cristina Planas i Maria Puyuelo de MTB Cerdanya Squad que van compartir la seva experiència a la Titan Desert, i amb la ponència de la fisioterapeuta i triatleta Núria Peix que va posar en relleu la implicació física en la pràctica del ciclisme. Durant la jornada de diumenge el Village de la CabrerèsBTT ha acollit els Campionats de Catalunya de Trial amb victòria d’ALba Hidalgo en categoria èlit femení i Eloi Palau en categoria elit masculí. Toni Guillen s’ha adjudicat la victòria en categoria júnior.

   

  Treballant pel bé comú
  En la línia de la direcció de convertir la CabrerèsBTT en un èxit també de sostenibilitat i responsabilitat social, es treballa en dues línies diferents: revertir l’impacte de la societat, i millorar la qualitat de vida de comunitats clarament afectades.

   

  L’Associació Paisatges Vius posa en marxa diferents projectes per recuperar fauna desapareguda per l’impacte humà, així com recupera flora destruïda per la mateixa erosió. En termes internacionals l’associació Bicicletes sense Fronteres recupera bicicletes en desús que trasllada al Senegal on ha ensenyat a reparar-les, i les facilita estudiants d’institut com a mode de transport, facilitant d’aquesta forma un ofici i garantint l’escolarització i la consecutiva reducció de l’analfabetisme . En la mateixa línia treballa Agermanament Sense Fronteres que té com a major objectiu garantir la vida digna per a tots els pobles desfavorits d’Àfrica.

   

  Associació Irai i ADFO són dues associacions locals. La primera recapta fons per a la investigació de la AADC una malaltia que afecta 130 persones mundialment. La segona treballa per garantir que les persones amb disminucions físiques puguin tenir una vida accessible i completa.

   

  La història de la CabrerèsBTT es comença a escriure el mes de juliol de 1993, quan un grup de joves del petit poble de l’Esquirol van prendre la iniciativa d’organitzar una pedalada popular amb bicicleta de muntanya, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’aquesta modalitat esportiva i donar a conèixer la singularitat del paisatge del Collsacabra.

   

  Anys després d’aquella primera experiència, fruit de la inquietud juvenil i d’una decidida admiració per la natura, la CabrerèsBTT s’ha convertit en la prova de bicicleta de muntanya per antonomàsia al nostre país, i és considerada pels coneixedors d’aquest esport com una de les millors concentracions del continent europeu.

   

  En només una dècada, la plaça nova de l’Esquirol, va veure com les ganes de fer poble del Grup d’Amics de la Bicicleta de Muntanya convertia el Collsacabra en l’epicentre del ciclisme de muntanya. Davant l’expectació creixent i l’augment exponencial de participants en pocs anys la sortida es va traslladar a la zona esportiva de l’Esquirol.

   

  La CabrerèsBTT és una prova genuïna i indissociable de l’entorn que li fa de marc. Entenem, per tant, que cal consolidar-la i, més encara, fer-la exportable de manera que es converteix en una de les proves populars més prestigioses de tot el món.

 • 26a CabrerèsBTT 2018

  La CabrerèsBTT inicia una nova etapa

   

  La 26ª edició redueix a 2.000 els inscrits per reduir l’impacte sobre el territori i millorar l’atenció al participant.

   

  La marxa de btt no competitiva més popular i multitudinària de Catalunya ha celebrat aquest cap de setmana la seva 26a edició, que ha estat marcada per la clara voluntat de l’organització de reduir l’impacte sobre el territori amb la limitació d’inscrits fins a 2.000 i millorar encara més l’atenció als participants.

   

  La previsió meteorològica per diumenge era favorable, amb temperatures agradables i només amb risc de pluja i tempestes a partir de la tarda, i així va desenvolupar-se la jornada. Com cada any, els primers centenars de participants arribaven puntuals a les 6 del mati per recollir el dorsal i prendre la sortida a les 7. El director del consell català de l’esport, Toni Reig, l’Alcalde de l’Esquirol i president de l’Associació Social i Territorial del Cabrerès, Alex Montanyà, i el regidor d’Esports de l’Esquirol, Ferran Martinez van donar el tret de sortida als ciclistes que esperaven ansiosos una nova CabrerèsBTT.

   

  El recorregut de la CabrerèsBTT, diferent en cada edició, presentava una especial diferència, la distància de la ruta curta enguany arribava als 44 (37 en les passades edicions) i 1.100metres de desnivell acumulat. Pel que fa a la ruta llarga, 60km i un desnivell acumulat de 1.800m.

   

  Ambdós recorreguts es veien clarament marcats per les pluges de les últimes setmanes. Les acumulacions de fang eren en punts molt localitzats com darrera la serra de Cabrera, i el terreny, que estava humit era prou ciclable en la majoria de trams. Van ser les mateixes pluges les que van obligar a la direcció de cursa a fer alguns canvi en el recorregut havent d’incloure trams de carretera no previstos inicialment.

   

  Els primers 38 quilòmetres de la marxa, són els que comparteixen ambdues rutes. Els participants, sortien per camins forestals fins arribar a Cabrera, punt on cal destacar l’acumulació de fang. El recorregut seguia combinant trams de pista i camins enboscats.
  La part més tècnica del recorregut amb corriols exigents estaven reservats per la ruta llarga, després de passar el darrer avituallament, una zona que ha fet les delicies dels participants.
  L’esmorzar, aquest any a Tavertet, és sens dubte un dels moments més entrenyables de la prova, un espai on es posa de manifest la bona comunió entre tots els participants i voluntaris: la qualitat humana dels voluntaris, l’ambient festiu, l’alegria i l’amabilitat amb què els voluntaris reben als participants. Són aquests més de 100 voluntaris, i la quarantena d’entitats vinculades les que fan possible la CabrerèsBTT sigui possible.

   

  Era pocs quilometres després de l’esmorzar quan els participants havien d’escollir si seguir la ruta curta que els duria fins a l’Esquirol, o si pel contrari tenien força per completar 22 quilòmetres més pels maravallosos paisatges del Cabrerès.

   

  Entorn a les 10 han començat a arribar al Village els primers participants d’ambdues curses. Cap a les 3 de la tarda ha arribat el darrer dels participants que ha completat la ruta llarga. Els participants han acollit amb bona nota la limitació d’inscrits a 2.000, han destacat que en cap punt del recorregut hi han hagut aturades i que en els diversos avituallaments previstos l’espera a estat minima.
  Tanmateix, els voluntaris i la resta de l’oganització han valorat de forma excel.lent el comportament de tots els participants que han col.laborat amb el reciclatge i el compromis envers el territori. Tot i els 2.000 participants els accidents han estat minims i per primer cop en molts anys no s’ha informat de cap trasllat als centres hospitalaris de la comarca. La limitació d’inscrits, el temps i el recorregut han afavorit el bon desenvolupament de la CabrerèsBTT.

   

  És al mateix Village CabrerèsBTT on durant tota la jornada de diumenge s’ha disputat la penúltima prova de la copa Osona de Trial que va comptar amb la presència de riders internacionals i nacionals de primer nivell com Vicent Germans de nacionalitat francesa i Abel Mustieles, vigent campió de categoria 20, que enguany ha fet el salt a categoria 26. Destacar els podis de Abel Mustiles, Domènec Lladó, i Vincent Hermance.

   

  La CabrerèsBTT afronta amb aquesta 26a edició un nou repte, segons explica Àlex Montanyà, Director esportiu i president de l’Associació Social i Territorial Cabrerès CabrerèsBTT “hem aconseguit molts reptes, gairebé tot allò que ens hem proposat al llarg d’aquests 25anys: aconseguir un èxit organitzatiu amb 3.000 participants, fer l’esdeveniment sostenible econòmicament, fidelitzar patrocinadors i entitats vinculades, crear una xarxa exemplar de voluntaris, dinamitzar la pràctica d’esport a la natura, treballar per la conservació del medi i una clara aposta per la responsabilitat social, ara és el moment de treballar per aconseguir que aquests èxits siguin possibles però reduint el nombre de participants.”

   

  Així doncs, el director de la prova afirmava que amb la 26a edició l’organització fa els primers passos cap a una nova CabrerèsBTT: “No tenim la fórmula per una nova CabrerèsBTT, però enguany farem els primers passos cap a una nova CabrerèsBTT i el futur, de nou, ens dirà si l’hem encertat o no.” Montanyà vol treballar en què la CabrerèsBTT no sigui un èxit de gestió amb 3.000 participants, vol que l’èxit sigui retornar al territori tot allò tangible i intangible que ha regalat als seus participants durant els seus 25 anys d’existència. En aquesta línia, l’organització de la prova ha limitat a 2.000 els participants per aquesta 26a edició.

   

  La CabrerèsBTT és des de fa temps, molt més que una marxa BTT, és un cap de setmana familiar.
  Les activitats s’iniciava el dissabte 26 de maig a les 10 del matí amb l’entrega dels dorsals. Múltiples activitats es van portar a terme durant la jornada. Molt destecable l’èxit, una edició més, de la MiniCabrerèsBTT, la prova germana petita de la CabrerèsBTT que cita la tarda de dissabte a centenars d’infants entre 4 i 16 anys, amb quatre recorreguts diferents d’entre 500m i 7km.

   

  La mateixa tarda van tenir lloc el fòrum amb les conferències d’Anna Comet, l’atleta d’alt rendiment que va explicar a la quarantena d’assistents la seva experiència en el repte d’aquesta temporada, l’embaràs del seu primer fill. Comet explicava que la desconeixença del tema, la poca literatura al respecte de l’esport en l’embaràs (sempre tenint en compte un embaràs de no risc) era en atletes d’alt nivell va ser en el seu cas un dels motius que la feia enderrerir la maternitat. Va reivindicar els beneficis de l’activitat físic en les dones embarassades, incidint molt en els embarassos de no risc. L’altre conferència va anar a càrreg de Xènia Oliveras, la CEO d’Exceltic Sport, l’empresa catalana de cosmètica esportiva 100% natural, qui va posar émfasi en el fet que el cos humà absorveix, a través dels productes que s’apliquen a la pell, un total anual de 2 quilos de productes tòxics, i de la corresponent baixada del rendiment que això suposa.

   

  No van faltar tampoc les ja tradicionals exhibicions de trial, de la mà de Trial Sport.
  La nova activitat per la tarda de dissabte van ser les masterclass d’spinning que va reunir als apassionats d’aquest esport a la pista esport

   

 • 25a CabrerèsBTT 2017

  Celebrant la 25a CabrerèsBTT

   

  3.000 bikers han gaudit d’una excel·lent i calorosa jornada de BTT en un marc incomparable.

   

  L’entrega de dorsals de dissabte donava el tret de sortida a la 25a edició de la prova no competitiva més important de l’any al país que durant anys ha reunit milers de bikers al Cabrerès.

   

  Durant el dissabte es van succeir diferents activitats paral·leles a les de la mateixa marxa cicloturista al Village CabrerèsBTT on, des de les 10 del matí i fins a les 20.00 de la tarda es va realitzar l’entrega de dorsals. Era aquest també el punt d’inscripcions per la Mini CabrerèsBTT, una prova no competitiva pensada per fer als menuts una part activa del cap de setmana. 400 nens van participar la tarda de dissabte en la seva categoria.

   

  La prova es va desenvolupar amb total normalitat, i els petits i els seus acompanyants van poder disfrutar d’un exigent recorregut entorn l’Esquirol. La categoria de 4 a 7 anys, amb un tram per l’interior del poble i en un circuit tancat. El següent grup, amb un recorregut de 5,5km i una última categoria amb 7 quilòmetres i 200m de desnivell positiu.

   

  La MiniCabrerèsBTT es consolida com la prova germana de la CabrerèsBTT, i permet als més petits d’enmirallar-se amb els adults de la seva família que hi participen.

   

  La mateixa tarda de dissabte, a les 16.30, es va iniciar una nova edició del Fòrum CabrerèsBTT, que reunia de nou a professionals de l’esport per parlar d’hàbits alimentaris i entrenaments. Iniciava aquest punt de trobada Abel Riu de Bicicletas sin Fronteras  un dels projectes solidaris amb el que la CabrerèsBTT col·labora, i que recupera bicicletes en desús, que repara i entrega al Senegal per contribuir al fet que adolescents senegalesos tinguin accés a l’educació.  

   

  El seguia Astrid Barqué, la mediàtica llicenciada en Ciències de l’Educació Física i l’Esport, amb un showcooking de batuts recuperadors amb productes naturals, sense sucres afegits. Barqué feia èmfasis en la importància d’una alimentació saludable i equilibrada per un bon rendiment esportiu.

   

  Va concloure una nova edició del fòrum, en Jordi Torruella, igualment llicenciat en Ciències de l’Educació Física i l’Esport, fundador de Entrenaments Personals i Cos360, que va donar eines i consells sobre com fer treballs de força en espais indoor, per augmentar el rendiment en la BTT.  

   

  La jornada de diumenge ha començat a les 6 de la matinada amb l’entrega de dorsals.

   

  Els 3.000 bikers que s’han citat a l’Esquirol, han iniciat el recorregut de la 25a edició amb una sortida oberta de 7 a 9 del matí. La sortida oberta és un format que des de fa anys s’utilitza a la Cabrerès per evitar aglomeracions durant els primers quilometres de la sortida i també en passos més estrets durant la ruta. A la sortida els pioners de la CabrerèsBTT van donar el tret de sortida a la 25a edició.

   

  La pedalada es presentava en dos recorreguts un de 61 Km i un desnivell acumulat de 1.700 m+, i la ruta curta amb 37 Km i un desnivell acumulat de 850 m+.

   

  Ambdues rutes han compartit recorregut fins a l’esmorzar, a Cantonigròs, un moment esperat per tots els participants que viuen aquesta marxa com una festa amb amics, i que gaudeixen d’un bon entrepà i un paisatge excel·lent.

   

  La manca de pluges els darrers dies ha fet que el terreny  estigués en òptimes condicions, si bé complicat, com sempre, a causa del perfil del Cabrerès, fet indissociable de la cursa en aquests 25 anys.

   

  La mítica marxa enguany és un homenatge al territori del Cabrerès i és per això que la ruta ha portat als participants, per camins i senders per al voltant de la Serra de Cabrera, i pels paratges de l’Espai d’Interès Natural del Collsacabra. També, les dues rutes s’han endinsat per llocs on els participants han pogut contemplar el pantà de Sau i les cingleres de Tavertet.

   

  Les bones condicions climàtiques, i el bon estat del recorregut ha facilitat que la 25a edició fós una maxa ràpida i, de la que podem destacar pocs accidentats. Tots aquests factors han fet que els participants hagin pogut gaudir d’una excel·lent jornada de BTT.

   

  Durant tot el cap de setmana s’ha pogut gaudir d’exhibicions de trial, d’inflables, ponis, tirolina gegant i fira comercial.

   

  Enguany, i amb motiu del 25è aniversari, s’ha presentat al bar del pavelló, l’Exposició Fotogràfica: 25 Anys de CabrerèsBTT;  Un recull de fotografies de les primeres edicions de la marxa no competitiva.

   

  Entorn a dos quarts de deu han començat a arribar al Village CabrerèsBTT els primers participants en completar la ruta curta.

   

  La CabrerèsBTT, conclou així la seva 25a edició, amb un nou èxit rotund de participació i de col·laboració. La marxa compta amb la inestimable ajuda de més de 150 voluntaris i 40 entitats.  Aquesta marxa forma part del Gran Premi Diputació de Barcelona, administració que acumula molts anys de col.laboració amb l’organització de la CabrerèsBTT. Igualment cal destacar la col.laboració durant aquests 25 anys de l’Ajuntament de l’Esquirol i EsportCAT.

 • 24a CabrerèsBTT 2016

  3.000 ciclistes superen el nou repte de la CabrerèsBTT

   

  El territori del Collsacabra, ha acollit la 24a edició de la CabrerèsBTT, la prova de bicicleta de muntanya no competitiva més important de la peninsula, inclosa en el Top10 Europeu. Aquesta edició ha comptat de nou amb el límit establert per la organització de 3.000 inscrits i centenars de peticions sense poder atendre. Tots els participants, i el gran nombre de visitants que han vingut a l’Esquirol al llarg de tot el cap de setmana, han gaudit d’un ambient ciclista immillorable.

   

  Malgrat les previsions de pluja pel diumenge, el bon temps i una temperatura agradable de la que s’ha gaudit han permès que les dues jornades de la 24ª CabrerèsBTT es desenvolupessin amb total normalitat. El temporal de vent i pluja de la nit de dissabte a diumenge va servir per refrescar l’ambient i millorar les condicions del terreny.

   

  La jornada de dissabte s’iniciava a les 10.00 del matí amb la recollida de dorsals. Els centenars de visitants van poder gaudir de la fira comercial, on s’exposaven bicicletes i material esportiu, de l’exhibició de trial, d’activitats infantils i del Fòrum CabrerèsBTT, una jornada de xerrades tècniques de la mà de reconeguts fisioterapeutes i nutricionistes, així com de l’experiència vital d’un duatleta amb diabetis.

   

  La multitudinària MiniCabrerèsBTT va prendre la sortida a les 16.00 h del dissabte davant la mirada expectant dels pares i familiars els quals podien acompanyar als ciclistes durant tot el recorregut. L’èxit de la versió infantil de la prova és la possibilitat dels nens d’emmirallar-se amb els seus pares o germans més grans que participen l’endemà a la CabrerèsBTT.

   

  La predicció de pluja no va espantar els 3.000 participants que el diumenge es van citar escalonadament a la línia de sortida per gaudir novament d’un recorregut curt però molt exigent. El director del Consell Català de l’Esport, el Sr. Toni Reig i el diputat d’esports de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Josep Salom, l’alcalde de l’Esquirol i director esportiu de la CabrerèsBTT, el Sr. Àlex Montanyà, el regidor d’esports de l’Esquirol Joan Callejon van donar la sortida als participants que podien escollir entre dues rutes, la curta de 37km i un desnivell acumulat de 920m i la llarga de 58kmi un desnivell acumular de 1.850m. Per primer cop en 24 anys, destaquem el pas per la Vall de Sau. Aquesta part del recorregut forma part de l’Espai Natural Guilleries Savassona motiu pel qual des de l’organització es van extremar les precaucions per tal que el desenvolupament de la prova generés el mínim impacte possible.

   

  Entre els participants, va destacar la participació de Francisco Richard, el participant més gran d’aquesta edició amb 76 anys i que participava per tercera vegada a la prova després de la seva operació d’un càncer de pàncrees. També la participació de l’ Ari Sunyé participant amb tàndem i del Sergio Prados que participava amb una handbike. Mentre els participants recorrien els camins I els pobles del Collsacabra, Tavertet, Rupit I Cantonigròs, al Village CabrerèsBTT de l’Esquirol, es va desenvolupar la segona prova de la Copa Catalana de Trial que va comptar amb la presencia dels dos actuals Campions del Món, l’aragonès Abel Mustieles (elit 20”) i el francès Vincent Hermance (elit 26”).

   

  En la seva vessant solidària, la CabrerèsBTT va recollir 1.200 euros per a la Fundació de l’Hospital Sant Joan de Dèu per a recerca del càncer infantil, 600 euros per a l’Associació Paisatges Vius, 700 euros per a l’Associació de Disminuits Fisics d’Osona i 650 euros per a l’ONG, Bicicletas Sin Fronteras.

   

  A les portes de celebrar el 25è aniversari l’organització valora molt positivament l’èxit de participació i el desenvolupament d’aquesta edició, i agraeix la tasca del centenar de voluntaris, les institucions, entitats i patrocinadors. Alhora que també lamenta les molèsties que durant el cap de setmana pogués haver ocasionat als veïns de l’Esquirol.

   

  A prinicipis de maig es va fer la Presentació Oficial de la 24a edició de la CabrerèsBTT a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, a Barcelona. Més de 100 persones, entre premsa, patrocinadors i bikers van omplir la sala de bàscules, a la segona planta de l’edifici.

   

  La presentació va comptar amb la participació en la taula del Director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig; el president de la Federació Calatana de Ciclisme, Josep Bochaca; el vicepresident del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez; i el Gerent Comercial de Negoci d’Institucions i Col•lectius i Director Territorial Arco Mediterraneo d’Ibercaja, empresa patrocinadora de la CabrerèsBTT, Josep Maria Santos.

 • 23a CabrerèsBTT 2015

  Un any més la CabrerèsBTT ha superat les expectatives!

   

  L’Esquirol ha acollit la 23a edició de la CabrerésBTT, la prova de bicicleta de muntanya no competitiva més important del nostre país. Aquesta edició ha comptat de nou amb el límit establert per la organització de 3.000 inscrits i centenars de peticions senes poder atendre. Tots els participants i el gran nombre de visitants que han vingut a l’Esquirol al llarg de tot el cap de setmana han gaudit d’un ambient ciclista immillorable. El bon temps i una temperatura agradable han permès que les dues jornades es desenvolupessin amb total normalitat.

   

  La MiniCabrerèsBTT de dissabte va comptar amb 400 infants d’entre 3 i 16 anys que van poder escollir entre un circuit de 300m, un de 7km i un d’11km. L’èxit de la versió infantil de la prova és la possibilitat dels nens d’emmirallar-se amb els seus pares o germans més grans que participen l’endemà a la CabrerèsBTT. Els més competitius van poder gaudir dissabte a la tarda amb la gran novetat d’aquesta edició: la Crono CabrerèsBTT, una contrarellotge individual que tancava les activitats programades del dissabte.

   

  Diumenge de 7h a 9h del matí els 3.000 bikers han passat per la línia de sortida per gaudir novament del recorregut proposat, escollint entre una ruta de 37km o una de 72km. Novament, l’espectacle natural del Cabrerès amb els seus paisatges i la duresa de la ruta llarga, han sigut els grans protagonista de la prova. Entre els participants, destaca la participació de Sergio Prados amb la seva handbike, que ha repetit per 2a vegada fent el recorregut llarg. I la participació de Nani López de Sagredo, esportista que va patir un trasplantament hepàtic i promotor del “Proyecto Nani Trasplante y Deporte”.

   

  Paral·lelament a la cursa, durant el cap de setmana els participants i visitants han pogut visitar la fira comercial del Village CabrerèsBTT amb i assistir a les diferents xerrades programades dins el Fòrum CabrerèsBTT.

   

  Novament, l’èxit de la CabrerèsBTT es deu també a tots els voluntaris que any rere any ajuden desinteressadament a fer-la possible. Des de la organització es vol agrair també a tots els participants el bon comportament i el respecte amb l’entorn i el territori.

 • 22a CabrerèsBTT 2014

  A les portes dels 25 anys, el prestigi de la CabrerèsBTT continua augmentant i fidelitza multitud de participants, algun dels quals ja fa més de 15 anys que hi participen. Els amants de les dues rodes de muntanya es guarden al calendari anual la visita a l’Esquirol durant el mes de maig per continuar vivint una experiència única i intensa: compartir amb 3.000 ciclistes els senders i camins del Cabrerès.

   

  Més de 150 voluntaris fan possible cada any que durant tot el cap de setmana, al petit poble de l’Esquirol es visqui pur MTB: muntanya, esport, natura, companys… La 22a CabrerèsBTT va complir amb les expectatives de tots els visitants i participants: la MiniCabrerèsBTT, el Forum CBTT, la Copa Catalana de Trial, el concurs d’Instagram, la cursa d’Orientació, l’elecció del mallot a través de les xarxes socials, disposar de mecànics a tots els avituallaments del recorregut, i un llarg etcètera, han portat la CabrerèsBTT a ser un mirall per a moltes marxes populars o competitives que es fan al país. En aquesta edició, la CabrerèsBTT no només ha mantingut l’elevada exigència d’una complexa prova esportiva popular d’alt nivell sinó que ha afegit altres valors que la dignifiquen com a trobada global: l’acord amb l’Associació Paisatges Vius i amb Bicicletes Sin Fronteres.

   

  Un any més, més novetats en el programa de la CBTT durant el cap de setmana i gran satisfacció entre tots els participants.

 • 21a CabrerèsBTT 2013

  El 25 i el 26 de maig del 2013 l’Esquirol va acollir una nova i reeixida edició de la festa de la CabrerèsBTT. Durant tot el cap de setmana milers d’aficionats a la btt van gaudir del millor ambient biker nacional i dels paisatges del Collsacabra. Després de 6 anys al capdavant de l’organització, l’Ajuntament de l’Esquirol va donar el relleu a l’entitat local Associació Esportiva Cabrerès per tal d’assegurar la continuïtat de la més gran i històrica manifestació esportiva de la bicicleta tot terreny al nostre pais.

   

  En el seu 20è aniversari, el diumenge 27 de maig gairebé 3.000 bikers van sembrar de btt tot el territori del Collsacabra. El bon temps que ens va acompanyar i les poques pluges dels últims dies feia preveure una pedalada força lleugera. Els centenars de bikers vinguts de tot el país van recollir el seu dorsal durant el dissabte i el diumenge amb l’emoció de participar un any més en l’emblemàtica prova.

   

  Els canvis proposats per la nova organització permeten mantenir la filosofia inicial del grup d’amics que va donar peu al naixement de la CabrerèsBTT i elevar el compromís amb el territori i a tots aquells que fan possible un esdeveniment d’aquestes característiques. Novetats com la Presentació Oficial, el Magazine CabrerèsBTT, l’Outlet&Ocasió, el servei de custòdia de la btt, la redefinició del Village CBTT, i nous col·laboradors i patrocinadors porten la mítica trobada a tocar de l’excel·lència.

   

  En l’esperada jornada de diumenge, de nou 3.000 bikers (límit establert de participants per l’organització per preservar el territori) van omplir els camins de la CabrerèsBTT, uns recorreguts sempre especials i espectaculars. La MiniCabrerèsBTT i la Copa Catalana de Trial entre d’altres, completaren el programa festiu del dissabte i diumenge al Village CabrerèsBTT, on tots els aficionats hi van poder visitar el gran nombre d’expositors distribuïts.

   

  L’Esquirol, epicentre del món del pedal!

 • 20a CabrerèsBTT 2012

  20 anys compartint pedals i Cabrerès!

   

  Tots els participants de les 20 edicions, els centenars de voluntaris fidels a la cita, els col·laboradors i patrocinadors de la pedalada i tots els municipis del Cabrerès –Collsacabra: L’Esquirol, Cantonigròs, Rupit, Tavertet, Sant Julià de Cabrera i Sant Marti Sescorts, han mantingut aquest certamen i l’han convertit ja en una de les trobades amb més història de les celebrades arreu del país i d’Europa. El nostre primer agraïment i felicitació és per a tots vosaltres!

   

  En el seu 20è aniversari, el diumenge 27 de maig gairebé 3.000 bikers van sembrar de btt tot el territori del Collsacabra. El bon temps que ens va acompanyar i les poques pluges dels últims dies feia preveure una pedalada força lleugera. Els centenars de bikers vinguts de tot el país van recollir el seu dorsal durant el dissabte i el diumenge amb l’emoció de participar un any més en l’emblemàtica prova.

   

  La CabrerèsBTT, aquest any, ha volgut retre un sentit homenatge als pobles on fins ara ha transcorregut i és per això que la primera part de la ruta compartida per tots els ciclistes va passar pels racons més impressionants de Tavertet i Rupit. La segona part de la ruta, per aquells que van decidir fer els 60 km, va ser molt més exigent que la primera. Portava els centenars de bikers per els senders i camins que custodien pel nord la serra de Cabrera , territori 100% Cabrerès. Més endavant i després d’afrontar algun tram molt tècnic, els esperava l’últim ascens esgotador per acabar durant 8 km amb un descens gratificant fins el poble de L’Esquirol. Els ciclistes que van decidir fer la ruta curta, desprès de superar un dramàtic sender a peu (únic pas amb permís per superar aquest desnivell) van desfilar fins al poble de Cantonigròs. Tot seguit l’avituallament, i després van poder triar entre els 6 km directes fins l’arribada per el Camí Ral o bé els 14 km fins l’arribada que vorejaven la serra de Cabrera fins l’Esquirol. L’intensa calor del dia encara va fer més durs els últims quilòmetres de la CabrerèsBTT 2012. La marxa es va desenvolupar sense incidents a excepció d’algunes caigudes en les primeres baixades abans i després del 1r avituallament.

   

  Tots els participants, amics i acompanyants de la CabrerèsBTT es van trobar a l’arribada a l’espai firal on van compartir les anècdotes de la jornada al voltant de l’aperitiu que cada any es prepara per a tots. També en el recinte firal on una vintena d’expositors del sector van oferir les novetats de la temporada, i durant tot el cap de setmana, per completar la gran festa de la bicicleta a L’Esquirol es van aglutinar activitats i proves paral·leles com ja és habitual en aquesta trobada única del calendari btt: la MiniCabrerèsBTT va fer les delícies dels més petits, la 3a Duatló del Collsacabra, la Copa Catalana de Trial Kid’s Cup, concurs de fotografia, sorteigs de productes, globus aerostàtic…

   

  Gràcies a tots altre cop i fins la propera CabrerèsBTT !!

 • 19a CabrerèsBTT 2011

  Amb gairebé 20 anys d’experiència, la Cabrerès BTT s’ha convertit en un dels esdeveniments més importants dins del calendari de BTT. En un entorn privilegiat, aquesta magnífica carrera popular segueix mantenint l’essència no competitiva, però ofereix en cada edició un recorregut diferent, dur i exigent. I aquest any s’ha superat! Tant pel què fa al recorregut traçat, com per l’organització de les proves.

   

  La 19ª edició de la Cabrerès BTT ha reunit a 2.920 participants vinguts de Palma de Mallorca, Alacant, País Basc, Castelló, València, Aragó, sud de França i d’arreu de Catalunya; una xifra més que satisfactòria, donades les circumstàncies del moment. I és que molts bikers tenen ganes de viure aquesta festa de la BTT y aquest any el bon temps els ha acompanyat.

   

  La prova clàssica del diumenge 29 va obrir-se camí a les 7 del matí. Sense aglomeracions ni embussos, els bikers van poder recórrer pistes amples i netes, descensos tècnics i senders menys exigents que la passada edició. Això si, encara més espectaculars, amb els escenaris de fons del Salt de Sallent de Rupit i els cingles de Tavertet. Tots els ciclistes van poder admirar boniques panoràmiques, tant els que s’atrevien amb la ruta llarga de gairebé 65km, com els completaven la ruta curta de 38km. A partir de les 11 del matí, després d’unes 4 hores de recorregut, els participants arribaven a la meta amb cara de satisfacció, apuntant que aquesta havia estat una de les millors edicions de la Cabrerès BTT.

   

  Els més joves també van tenir l’oportunitat de participar a la celebració amb la Mini Cabrerès. El dissabte a la tarda, amb un sol radiant, al voltant d’uns 300 nens repartits en 3 categories van pujar a la bicicleta i van pedalar pels 3 recorreguts preparats (un circuit tancat pels més menuts, un de 5km per la categoria mitjana i el de 10km pels adolescents).

   

  El mateix dissabte a la tarda es disputava la 2ª Duatló del Collsacabra. Uns 40 participants, més del doble que la 1º edició, van recórrer un terreny espectacular, 100% ciclable, amb pistes forestals i senders exigents. Un total de 38km: 17 en BTT, 6km a peu i 15 més amb BTT, passant per indrets emblemàtics, com ara Sant Andreu de la Vola, el Santuari de Cabrera i la Foradada de Cantonigros. Annibal Hidalgo va ser el vencedor de la prova amb un temps de 2h 14min 2s, per davant de Ferran Ros i Eduard Caballero. Cal destacar la participació de dues fèmines: Monica Minguez que va superar la prova amb 3h 10min 52s i Marta Gómez amb 3h 14min 27s. Això demostra que la Duatló s’està consolidant.

   

  I la cosa no acaba aquí, perquè el diumenge al matí, la Cabrerès BTT va cedir part de les seves instal·lacions per disputar la primera prova de la Copa Catalana Trial X-UP Energy 2011, una de les proves de bici-trial més importants de Catalunya. El guanyador en Expert va ser Pol Tarrés de Cabrils, seguit del pilot local de l’Esquirol Gerard Aguilar. Per consultar les classificacions i els resultats de la resta de categories, es pot visitar la pàgina oficial www.trialsport.es

   

  Durant tot el cap de setmana, al recinte firal, uns 12.000 assistents van poder visitar les millors marques i productes del sector, gaudir de l’experiència de pujar en un globus aerostàtic, participar en un sorteig de productes esportius i presenciar exhibicions d’acrobàcies en BTT, a càrrec de l’Associació Nacional de Riders, amb el suport de la Comissió Nacional Catalana de Freestyle. Un espectacle digne de veure! En definitiva, un cap de setmana rodó per gaudir de l’esport de muntanya amb tota la família.

   

  L’organització va agrair la resposta dels participants, per la seva educació i respecte a la naturalesa i a l’entorn. La complexitat de la Cabrerès BTT no impedeix que, amb l’experiència viscuda i els suggeriments de tots plegats, cada any es millori en algun aspecte abans oblidat. L’organització també vol destacar l’ajuda dels 150 voluntaris, personal de l’Ajuntament i veïns dels municipis afectats, col·laboradors i patrocinadors. Sense ells, la Cabrerès BTT no seria possible.

 • 18a CabrerèsBTT 2010

  Abans que res, felicitar a tots els participants, no tant sols els del diumenge, si no a tots els assistents al llarg del cap de setmana, per les mostres de gran civisme, respecte cap a la natura i gran companyarisme demostrat. Aquest va ser sense dubte la nota destacada de la 18a Cabrerès.BTT. Així de clar i senzill.

   

  … Bé, no tant senzill i fàcil van ser els 36 i 55 km respectivament de la ruta curta i llarga de la marxa del diumenge, ja se sap, la Cabrerès.BTT és imprevisible … trams molt tècnics que provocaren algun que altre embús, senders inèdits, pistes ràpides, encreuaments de rius, no massa fang … van fer patir a més de un o de 300 … el dia va començar amb boira i va avençar amb un sol esplèndid, la jornada va a acabar amb poques incidències, tant sols un trasllat a l’hospital … bé.

   

  El cap de setmana va portar altres al•licients: més de 400 nens “valents” van fer la MiniCabrerès passada per aigua, la 1a Duatló del Collsacabra, espectacular … però algun va desistir per culpa de la pluja minuts abans, exhibicions de BTT, conferències, estands comercials, …

   

  En fi, un altre cap de setmana més per recordar en el món de la BTT. Insistir i felicitar a tots els participants, els seus comentaris positius i negatius, que en definitiva són els que fan millor any rere any els múltiples aspectes de la Cabrerès.BTT i recordar que la complexitat de la marxa és fa més lleugera gràcies a la col•laboració dels més de 150 voluntaris, personal de l’ajuntament, veïns, municipis implicats, col•laboradors i patrocinadors.

 • 17a CabrerèsBTT 2009

  Un any més,i ja en son 17! el municipi de l’Esquirol es va omplir a vessar, durant els dies 23 i 24 de maig, d’amants de la bicicleta de muntanya. El dissabte, va tenir lloc la tradicional Cursa d’Orientació organitzada per la Unió Excursionista de Vic. Així com també l’Open de Barcelona i Kids Cup de BTT. També a la tarda es va realitzar la MINICabrerès que enguany va comptar amb 360 participants. Durant el diumenge, després de l’èxit de la passada edició la Copa Catalana de Trial i Kid’s Cup va tornar a formar part de la programació. La Cabrerès BTT també va comptar amb la fira comercial, on empreses especialitzades del món del ciclisme i la BTT es van unir a la festa per crear un ambient de ciclisme i exposar a tots els visitants les novetats del sector.

   

  La novetat d’aquesta edició és que la CabrerèsBTT ha entrat a formar part de les 15 seus d’arreu del món de la GT Golden Race. La marca GT premia al guanyador de cadascuna de les competicions amb una bicicleta d’alta gama valorada en més de 5.000€.

   

  …I la CabreresBTT, la pedalada…no va decepcionar a ningú. El temps va acompanyar durant tota la setmana i va fer que els camins per on transitaven els 3.000 participants estiguessin en les millors condicions possibles. Pistes amples, trams tècnics, senders inèdits, vistes panoràmiques de tots els racons del Collsacabra,avituallaments generosos, refrigeris, el mallot commemoratiu i altres regals van fer gaudir i patir al mateix temps a tots aquells i aquelles que van pedalar fins l´arribada. Felicitats a tots vosaltres perquè el recorregut era exigent!

   

  Des de l’organització volem agrair a tots els que van fer possible de nou que la CabreresBTT es pogués celebrar amb èxit notable un any més. Fins la propera!!!!!

 • 16a CabrerèsBTT 2008

  La 16a edició de la CabrerèsBTT’08 va tornar a ser el centre l’atenció del món de la BTT durant tot el cap de setmana. L’Esquirol es va omplir de gent i gairebé 3.000 ciclistes van participar en la pedalada popular de diumenge. Una de les novetats d’aquest any va ser la incorporació en la programació de proves competitives, com els Opens de Barcelona i la Copa Catalana de Trial que van tenir una gran acceptació entre el públic assistent i un gran nombre de participants. La MINICabrerèsBTT, celebrada la tarda de dissabte, es va veure perjudicada per la pluja que va caure amb gran força i va posar impediments al normal desenvolupament de la cursa pels més menuts.

   

  En la 16a CabrerèsBTT, el fang va ser el gran protagonista de la pedalada i va deixar camins i senders pràcticament intransitables. La pluja caiguda en els darrers dies va complicar molt la feina de l’organització ja que es va veure obligada a canviar alguns trams del recorregut inicial de la pedalada.

   

  La boira va acompanyar als ciclistes en els primers quilòmetres del recorregut, un cop als cingles de Tavertet, la boira desapareixia i les escenes amb càmeres de fotos es repetien. L’esmorzar ja era a prop i després d’una intensa baixada, Rupit acollia als ciclistes al pàrking per oferir el pa amb botifarra i recuperar forces. L’esforç extra que suposava pedalar amb tant fang va condicionar la ruta i alguns ciclistes donaven per finalitzada l’aventura. La majoria, però, van continuar amb el gran repte que els hi deparava els pròxims kilòmetres. La cara de patiment a l’arribada era evident entre ells, malgrat tot la satisfacció en acabar la CabrerèsBTT’08 era plena.

   

  Des de l’organització volem felicitar a tots aquells participants i voluntaris que van participar en la CabrerèsBTT tot i els obstacles i les condicions adverses d’enguany. Agrair-vos un any més la vostra fidelitat. Us garantim que tenim en compte tots i cadascun dels suggeriments que ens heu fet arribar i treballarem perquè la propera edició de la CabrerèsBTT millori i sigui tot un èxit.

 • 15a CabrerèsBTT 2007

  Es va celebrar el 15 aniversari de la prova més multitudinària de l’estat espanyol. Els espectacles de l’Ot Pi i César Cañas, i el Funbox, van ser el plat fort de la nostra festa. El recorregut de 60 i 50 Km va ser en molts trams innovador. Es va aconseguir que no hi hagués cap aglomeració i es va passar per paratges esplèndids. El temps ens va acompanyar, sol i calor.

 • 14a CabrerèsBTT 2006

  La catorzena edició de la CabrerèsBTT va seguir amb la línea de la nostra prova. Gran afluència de gent, bon temps i bona organització. La Mini CabrerèsBTT va batre nous rècords amb 500 participants. El bon ambient biker i el companyerisme en aquesta prova es va veure reflectit en una nova edició de la CabrerèsBTT.

 • 13a CabrerèsBTT 2005

  El sol i les bones temperatures ens van acompanyar durant el cap de setmana de la tretzena edició de la CabrerèsBTT. L’afluència de gent en els espectacles de FreeRide i d’immillorable ambient a la Zona Firal va ser únic. La participació dels infants en la Mini-Cabrerès va batre rècords amb més de 400 nens. La Prova d’Orientació en la seva segona edició, es va consolidar, i hem de destacar també positivament els massatges gratuïts per els participants. Finalment, la prova reina, la CabrerèsBTT 2005,va continuar liderant la millor prova estatal, valorant l’afluència de participants i la seva organització.

 • 12a CabrerèsBTT 2004

  4.000 ciclistes van tornar a l’Esquirol per participar a la 12ena edició de la Cabrerès btt. El nou emplaçament va acollir una gran varietat de activitats paral·leles i es va poder disposar d’un gran espai per el recinte firal. La prova d’orientació, en la seva primera edició va ser tot un èxit. En la dotzena edició es va dissoldre el Club d’Amics de la Bicicleta de Montanya, i es va constituir l’Associació Esportiva Cabrerès BTT i Aventura.

 • 11a CabrerèsBTT 2003

  Es va tornar a batre el rècord en nombre de participants, 4.000 ciclistes van congregar-se a l’Esquirol. El bon temps va acompanyar la prova reina i el dissabte es van realitzar totes les activitats paral·leles. Destaquem la gran assistència i bona organització de la Mini Cabrerès, les espectaculars exhibicions de Ot Pi i Cèsar Cañas i la gran expectació de les sessions d’spinning.

 • 10a CabrerèsBTT 2002

  Tot i que la pluja i el fang va ser un dels grans protagonistes, no va impedir que 3.800 participants es congreguessin a les muntanyes del Cabrerès en la desena edició de la nostra cursa. Per primera vegada es va crear una campanya de publicitat a la Televisió Catalana. L’espot de TV3 va tenir un gran èxit i va aconseguir més participants i una difusió a nivell autonòmic mai imaginada deu anys abans.  La col·laboració de grans empreses a nivell d’espònsors com Caixa de Manlleu, El 9 Nou, Patel, Diputació de Barcelona o fins i tot El Club Super 3, van consolidar la cursa.

 • 9a CabrerèsBTT 2001

  Les inscripcions es van tancar en arribar a la xifra rècord de 3.000 corredors. La festa es va allargar tot el cap de setmana i la organització va posar en disposició dels participants informació de les diferents possibilitats d’allotjament. Les activitats paral·leles es van convertir amb un autèntic reclam i on les millors marques esportives van poder mostrar els seus productes a 3.000 persones.

 • 8a CabrerèsBTT 2000

  De nou la quantitat de ciclistes que decidirien prendre part en la cursa resultava una incògnita difícil de predir. El límit d’inscripcions es va situar a les 2.500 signatures, fet que representava un increment en nombre de participants només equiparable al que es va produir entre la primera i la segona edició. L’organització de la Cabrerès comptava ja aleshores amb la indispensable col·laboració de 100 voluntaris, un indicador més del gran arrelament que té la Pedalada entre els veïns d’aquesta subcomarca. Hi va haver feina per a tothom perquè el tret de sortida de la novena edició de la cursa va ser escoltat per 2.500 ciclistes àvids per descobrir el paisatge del Cabrerès. El fang, també va ser el protagonista.

 • 7a CabrerèsBTT 1999

  Després de dues edicions en les quals s’havia fixat –i superat- el nombre d’inscrits en 1.500 participants, es va decidir situar aquest límit a la xifra rècord de 2.000 corredors. I la utopia es va fer de nou realitat. Fins a dos milers de bicicletes varen prendre la sortida de l’edició més multitudinària fins aleshores de la Cabrerès, un registre que ja situava la prova com una de les més importants en l’àmbit europeu. Per primera vegada, l’activitat esportiva es va complementar amb una petita mostra de productes i complements de la bicicleta.

 • 6a CabrerèsBTT 1998

  El nivell d’exigència del recorregut per aquells ciclistes més competitius es va incrementar notablement en la sisena edició de la Cabrerès. Tanmateix, els 55 quilòmetres de circuit marcat resseguien fins a 9 itineraris dissenyats per fer el màxim de participativa possible la prova. 1.700 bicicletes varen recórrer els camins del Collsacabra l’any que l’ajuntament de l’Esquirol va passar a ser l’organitzador oficial de la cursa.

 • 5a CabrerèsBTT 1997

  Aquest va ser un any molt especial per la Cabrerès. El treball iniciat pel Grup d’Amics de la Bicicleta de Muntanya, es va reconèixer des de la Federació Catalana de Ciclisme, que va concedir a l’organització de la Cabrerès la direcció de la prova final de la Volta a Catalunya en Bicicleta Tot Terreny. Aquest fet, juntament amb la inscripció de 1.590 participants a la Pedalada (per sobre de la xifra d’inscrits autoritzada inicialment), varen situar la Cabrerès en el grup de proves de més prestigi en el context espanyol.

 • 4a CabrerèsBTT 1996

  Per tercer any consecutiu l’increment del nombre de corredors inscrits va desvirtuar els pronòstics de participació més optimistes. L’organització en va prendre bona nota i per això va decidir que la cursa admetria, a partir de la següent edició, un pilot de 1.500 participants com a màxim. Aquest va ser el segon i darrer any de difusió de la prova a Catalunya Ràdio, perquè el ressò de la prova va quedar àmpliament garantit amb els 1.410 dorsals repartits.

 • 3a CabrerèsBTT 1995

  Els 1.117 corredors van establir un nou rècord de participació i l’elevat nombre de ciclistes que repetien experiència per tercera vegada consecutiva va constatar que la fidelitat a la cita de la Cabrerès ja era més una qüestió litúrgica que no pas estrictament esportiva. Per primera vegada es va fer promoció de la Pedalada a nivell nacional a través de Catalunya Ràdio.

 • 2a CabrerèsBTT 1994

  La bona acollida que va tenir la primera edició de la Cabrerès i el canvi de dates de la cursa –va passar a celebrar-se el 15 de maig- van elevar la xifra d’inscrits de manera espectacular, fins a 806, convertint la pedalada en la trobada més important de Catalunya de ciclistes tot terreny. Amb el mateix equip humà que l’any anterior s’havia fet càrrec de l’organització de la prova, es va oferir als participants la possibilitat d’escollir l’itinerari que millor s’adigués a les condicions físiques i tècniques de cadascú.

 • 1a CabrerèsBTT 1993

  La capacitat de convocatòria de la Cabrerès va quedar palesa ja des de l’inici de la prova quan el 25 de juliol, 315 ciclistes es van aglutinar a la Plaça Nova de l’Esquirol per recórrer una quarantena de quilòmetres de camí de muntanya. El boca-orella del Grup d’Amics de la Bicicleta de Muntanya Cabrerès va ser suficient per convocar un nombre de corredors molt elevat si tenim present que l’any 1993 ens trobàvem a les beceroles d’aquest tipus de pedalades populars. La consigna de fer esport respectant i gaudint de la natura va ser compartida per tots els assistents.