Vibrant retorn de la Cabrerès BTT a l’Esquirol

Més d’un miler de participants de totes les edats es retroben a la històrica CabrerèsBTT de l’Esquirol que torna amb esperit renovat i un ambient vibrant després de dos anys suspesa per la pandèmia.

L’últim cap de setmana de maig l’Esquirol ha acollit la 28a CabrerèsBTT, la clàssica entre les clàssiques de les marxes populars en bicicleta de muntanya del país. Les places han estat reduïdes a un miler d’acord amb el compromís de l’organització de vetllar per una marxa respectuosa amb el medi i la satisfacció dels participants. Havien estat fins a 3.500 participants i amb el nou model de sostenibilitat que el territori proposa les places es redueixen.

La CabrerèsBTT ha estat des dels seus inicis la clàssica amb btt no competitiva de més renom de la península que s’adapta a les noves circumstàncies i es renova any rera any. Els pobles de l’Esquirol, Cantonigròs, Rupit i Pruit i Tavertet conviden a tothom a través de l’esport a descobrir la Catalunya interior ple de paisatges feréstecs i recòndits.

Al tractar-se d’una prova no competitiva i popular, però si molt exigent a causa de la gran varietat de pistes i senders fa que per la majoria de bikers sigui un dia d’esforç on la pràctica esportiva es tradueix en satisfacció compartida. En aquesta 28ª edició el temps ha acompanyat i la marxa ha viscut el retrobament de molts ciclistes amb l’Esquirol i els paisatges del Collsacabra.

Més de 100 voluntaris han ajudat al fet que l’organització de la prova sigui un èxit, malgrat les 28 edicions molts dels voluntaris locals, d’Osona i de fora la comarca demanen de ser-hi per compartir una jornada de voluntariat i acompanyar els ciclistes en el seu trajecte fins a l’arribada a l’Esquirol. Els tres avituallaments i una botifarrada a l’arribada han ajudat a tots els ciclistes a arribar amb forces suficients a l’Esquirol i recuperar-les després de gaudir de la ruta, la llarga de 58 km i la curta de 35. Una ruta exigent que s’enfilava per les cingleres de Tavertet, resseguida la serra de Cabrera, travessava el riu Fornés i passava prop de la Barra de Ferro per arribar a la zona de La Pollancreda de l’Esquirol, punt de sortida i arribada.

La 28a edició, coorganitzada per l’Ajuntament de l’Esquirol, Vuitdeu Comunicació i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Fisica de la Generalitat de Catalunya, manté el format d’edicions passades, tot i que enguany es trasllada la botifarrada a l’arribada perquè el desplegament de la infraestructura necessària no afecti les zones de pastura on s’havia fet alternativament any rere any. L’esdeveniment s’ha iniciat el dissabte amb la participació d’un centenar infants a la Mini CabrerèsBTT, un altre dels moments àlgids del cap de setmana que es celebra a les quatre de la tarda perquè els més petits i petites comencin a tastar que ofereixen els camins del Cabrerès. Les exhibicions de trial, i una àrea d’exposició comercial s’ha instal·lat al Village de la CabrèresBTT, el centre neuralgic de la prova on hi ha tots els serveis pels participants i acompanyants.

Un any la CabrerèsBTT ha posat el focus en fer evident que cal col·laborar de forma solidària en diferents àmbits, és per això que no decau el seu afany a difondre i recollir aportacions econòmiques, enguany 700 euros, per diferents entitats, com l’Associació Paisatges Vius, Agermanament Sense Fronteres, Bicicletes Sense Fronteres, ADFO i Associació IRAI.

“És moment d’oxigenar i recuperar les sensacions perdudes per culpa de la pandèmia. El neguit ha donat pas a les enormes ganes de tothom, organització i participants, perquè puguem de nou gaudir damunt la bicicleta dels paratges del Collsacabra”

La col·laboració de diferents entitats locals i foranies del poble, l’impagable col·laboració dels centenars de volunatris, també el focus sobre l’impacte al territori i l’enorme satisfacció dels participants en cada edició és un titular que cal tornar a destacar en aquesta edició post pandèmia..

28 edicions de la CabrerèsBTT

La CabrerèsBTT va néixer a l’Esquirol, entre amics, amb la voluntat de formar part del calendari català de proves. Avui, 30 anys després, la CabrerèsBTT és la clàssica amb BTT no competitiva més reconeguda de la península. La clàssica marxa BTT no competitiva va néixer fruit de la inquietud juvenil i d’una decidida admiració per la natura de la mà un grup de joves del petit poble de l’Esquirol amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’aquesta modalitat esportiva i donar a conèixer la singularitat del paisatge del Collsacabra.

La CabrerèsBTT ha aconseguit anar més enllà de ser simplement una prova esportiva i s’ha convertit en un punt de trobada de milers d’aficionats, especialistes i professionals del sector. És una prova genuïna i indissociable de l’entorn que li fa de marc.

Fins la propera!