Espai Natural de les Guilleries i Espai dels Cingles de Tavertet

La bicicletada discorre en un tram de l’itinerari llarg, dins de l’àmbit d’un espai natural protegit: l’Espai Natural de les Guilleries – Savassona, gestionat pel Consorci del mateix nom i inclòs dins la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Aquest espai està integrat, també, dins del Pla d’Espais d’InterèsNatural de Catalunya.

Aquest fet comporta un esforç d’adaptació a la normativa i la voluntat compartida per organitzadors i administració de l’espai natural en el sentit d’extremar les mesuresque permetin corregir al màxim l’impacte que pot produir una activitat d’aquesta naturalesa.

Per a afavorir el respecte al medi natural es duran a terme una sèrie de mesures:

  • La minimització de residus per part d’organitzadors i participants
  • La minimització de la contaminació acústica per part d’organitzadors i participants
  • S’evitarà que, en el tram que discorre per l’espai protegit, es produeixi una acumulació excessiva de ciclistes que circulin simultàniament, afavorint la circulació esglaonada i tancant l’accés a aquest tram, a partir de les 12 hores.
  • Es senyalitzarà l’accés a aquest tram, amb  recomanacions adreçades a reforçar les mesures de respecte al medi natural: evitar les aturades i les frenades i minimitzar els sorolls.
  • Un cop finalitzada l’activitat, es realitzarà una avaluació conjunta dels organitzadors i de l’administració de l’espai natural dels efectes del pas de la bicicletada per aquest tram.

Aquest mateix compromís és el que la direcció de la cursa i la Fundació Catalunya La Pedrera han acordat epr tal de reduir l’impacte de la cursa en l’espai dels Cingles de Tavertet, espai per on també discorre la 26a CabrerèsBTT