De no ser per la situació extraordinària que vivim, ara estaríem enfeinats muntant carpes, recepcionant mallots, repartint avituallaments, repassant el marcarge,…us estariem esperant per celebrar aquest diumenge 24 de maig la 28a edició de la clàssica marxa BTT.
Malauradament no serà així, i nosaltres JA US TROBEM A FALTAR. Tenim ganes de veure arribar els motards a les 6.00 del matí, de rebre els participants des de primera hora per recollir el dorsal, de viure l’emoció dels nens la tarda del dissabte, de retrobar-nos amb els equips d’avituallaments al finalitzar la prova per compartir un beure fresc a l’esplanada tot compartint annècdotes amb els participants.
Us trobem i us trobarem molt a faltar!
Ara però, és moment de convertir aquesta enyorança i nostàlgia en força per preparar la 28a edició posposada al maig 2021.
Una edició plena de novetats
L’entitat organitzadora va contemplar tres possibles escenaris, un dels quals suposava replantejar la prova per adaptar-la a la nova normalitat que la COVID-19 suposarà per a tots nosaltres.
Així doncs, i posant l’atenció en els participants, en els voluntaris que la fan possible, i amb la voluntat de seguir promocionant el territori, es planteja un format per a la 28a edició. Una edició on els principis de la prova prenen força i protagonisme.
La diferència més destacable és el caràcter solidari de la prova. La responsabilitat social és part de l’ADN de la prova, essent així s’ha col·laborat amb múltiples associacions locals i nacionals amb fins benèfics i socials. És el cas de ADFO, Sant Joan de Déu, Agermenament sense fronteres, Bicicletas sin fronteras, Associació Paisatges Vius i Associació IRAI. En la 28a edició el cost de la inscripció serà l’aportació mínima d’un euro a cadascuna d’aquestes entitats.
D’una banda la promoció del territori. Sóm conscients que la crisi actual afectarà el negocis locals de tots els àmbits, però especialment aquells vinculats estretament amb el turisme. Per això creiem necessari dissenyar una prova que permeti promoure el territori i el turisme.
La promoció de l’esport i la salut, i és per això que es reduirà el nombre d’inscrits i s’establiran un seguit de normes per evitar aglomeracions de ciclistes.
El respecte al territori i al medi natural, essent el repte més gran la reducció dels senyals indicatius.Per fer-ho l’ASTC ha decidit crear un recorregut que serà compartit amb els inscirts per mitjans digitals. Com a complement senyalitzarà els passos i encreuaments més conflictius, aconseguint reduïr a 200 els més de 3.000 rètols indicatius.
La marxa passarà a ser d’autosuficiència per tal de reduïr l’impacte sobre el territori. Si bé es mantindran avituallaments d’aigua i fruita, l’esmorzar es trasllada a la zona d’arribada.
Promocionar el comerç local ha estat un dels objectius que la CabrerèsBTT ha promogut des del seus inicis. En la 28a edició i els comerciants seran de nou els responsables del bar de l’arribada, on compartiran espai amb els voluntaris del poble responsables de l’esmorzar.
La darrera novetat és el mallot, l’obsequi que cadascun dels participants rebia amb la seva inscripció. Essent la prova de caràcter solidari els participants no rebran obsequi, tampoc el mallot. Es dissenyarà el mallot per a l’edició que els participants podran comprar des de la mateixa plataforma d’inscripcions amb un cost desvinculat de la inscripció solidària.
L’Associació Social i Territorial Cabrerès fa quinze anys que lidera l’organització de la prova no competitiva que durant anys ha aplegat a l’Esquirol a milers d’aficionats a la bicicleta. A inicis d’any l’equip organitzatiu va decidir que la 28a edició serà la darrera CabrerèsBTT que organitzen.