Paisatges vius

ambiental

La CabrerèsBTT és un esdeveniment esportiu de primer magnitud i com a tal suposa un benefici positiu sobre l’entorn que la gent del territori valora molt positivament. No obstant també suposa un impacte negatiu sobre l’entorn tal com desgast del territori, dispersió del bestiar, molèsties a la fauna salvatge, etc.

Per contrarestar aquest impacte es va crear el Document de compromís per la conservació del Cabrerès que estipula entre d’altres que un percentatge de les inscripcions es destini a mesures per a la conservació del territori.

Des del 2014 la Associació Social i Territorial de Cabrerès manté un acord amb l’Associació Paisatges Vius que té com a objectiu fer compatible la conservació activa dels valors naturals del Collsacabra amb les activitats socioeconòmiques dels seus habitants.

Bicicletes sense fronteres

solidari

Des de l’ASTC volem que la CabrerèsBTT esdevingui molt més que una jornada d’esport, natura, companyia… I és per això que volem que també sigui un esdeveniment solidari.

La CabrerèsBTT continua col·laborant amb Bicicletes sense Fronteres, una entitat sense ànim de lucre fundada l’abril de 2012 amb seu a Masarac (Girona), centrada a millorar la qualitat de vida de les persones més desfavorides a través de les bicicletes.

Bicicletes sense Fronteres i els seus col·laboradors dediquen tots els esforços a millorar la qualitat de vida de les persones més desfavorides, a través d’accions diverses centrades en les bicicletes.

La iniciativa principal consisteix a recollir, reparar i pintar de groc bicicletes en desús i distribuir-les als col·lectius més necessitats.

Tanmateix, Bicicletes sense Fronteres diversifica les seves accions, perseguint sempre quatre grans objectius:

  • Dotar de bicicletes persones d’arreu del món, perquè puguin anar a l’escola i/o a treballar i millorar les seves expectatives.
  • Crear llocs de treball per als col·lectius en risc d’exclusió social que s’encarreguen de posar a punt les bicicletes recollides
  • Afavorir el medi ambient amb el reciclatge de bicicletes en desús
  • Fomentar la utilització d’un mitjà de transport sostenible, saludable i divertit.

Tots els fons per finançar les accions de l’entitat provenen d’actes solidaris, de col·laboracions amb empreses i particulars i amb aportacions de socis.

bicicletassinfronteras.org

ADFO

social

ADFO (Associació de Disminuits Físics Osona) és una entitat de caràcter social sense ànim de lucre i d’utilitat pública a la comarca d’Osona. Treballa per a la integració universal de les persones amb discapacitat física en els diferents àmbits socials: familiar i d’amistats, laboral, formació, oci i lleure, esport adaptat i cultura. A través del suport a les persones i a les famílies per millorar la qualitat de vida; de l’assessorament a ajuntaments, institucions i empreses per aconseguir una accessibilitat plena; i de la sensibilització i conscienciació de la població envers el món de les discapacitats físiques.

Aquesta entitat és la responsable de preparar les “Bye Bye Bag”, més de 3000 unitats que preparen amb professionalitat des de fa moltes edicions.

adfo.cat

Hospital Sant Joan de Déu

humà

L’Hospital de Sant Joan de Déu ha creat, a partir del projecte “La experiencia de Carlos”, una campanya de recerca de fons per la investigació contra el càncer. Per fer-ho han plasmat en un braçalet els dibuixos del Carlos, un nen malalt de càncer que explicava la seva història i procés per mitjà d’aquests.

Amb la venda de “La pulsera solidaria” es recapten fons per a la investigació de la malaltia i pel suport a les famílies.

Des de l’organització de la Cabrerès ens agrada que la CBTT sigui més que un esdeveniment esportiu, i busquem el compromís amb l’entorn, així com participar amb accions socials. Des de la 24a edició CBTT col·labora amb Sant Joan de Déu i posa a la seva disposició un espai al Village per a la seva difusió, així com facilita als participants la compra del braçalet solidari.

solidaritat.santjoandedeu.org